Stiaţi că?

 1. Băieţii au probabilitatea mai mare decât fetele să aibă episoade de enurezis

  Băieții au probabilitatea mai mare decât fetele să aibă episoade de enuresis, până în adolescenţă, când probabilitatea devine egală pentru ambele sexe. Pe măsură ce copiii cresc, şi devin adolescenţi, este tot mai probabil ca aceştia să nu mai ude patul pe timp de noapte.

 2. Cei mai multi copii câstigă controlul asupra urinării pe timp de zi în jurul vârstei de 3 ani

  Când copiii mici sunt instruiți să facă la oliţă ei învață să recunoască senzaţia de vezică plină şi îşi dezvoltă capacitatea de a aștepta până când ajung la o toaletă sau oliţă. Cei mai mulţi copii câştigă controlul asupra urinării pe timp de zi în jurul vârstei de 3 ani, dar controlul pe timp de noapte durează puţin mai mult - fetele ating de multe ori acest lucru mai devreme decât băieţii.

 3. În cazul în care unul dintre părinti a udat patul ca şi copil, riscul copiilor lui/ei de a dezvolta Enurezis este de aproximativ 40 % mai mare

  În cazul în care unul dintre părinți a fost enuretic, a udat patul ca şi copil , riscul copiilor lui/ei de a dezvolta Enurezis este de aproximativ 40 % mai mare , acest procent poate fi mai mare în cazul în care ambii părinți au fost afectaţi.

 4. Aproximativ 17 % din băieţii de peste şapte ani udă patul

  Enurezisul Primar Nocturn (PNE) reprezintă o afecţiune comună, afectând aproximativ 16% dintre copiii peste 5 ani, si 8-10% dintre copiii peste 7 ani.

  Aproximativ 17 % din băieţii de peste şapte ani şi aproximativ 10 % din fetele de peste şapte ani udă patul.

 5. Copiii sunt de multe ori extrem de jenaţi din cauza Enurezisului

  Copiii sunt de multe ori extrem de jenaţi din cauza Enurezisului - poate fi umilitor şi supărător . Acest lucru poate avea un efect negativ asupra stimei de sine.

 6. NICE nu recomandă consumul de băuturi pe bază de cofeină

  NICE nu recomandă consumul de băuturi pe bază de cofeină la copii şi tinerii cu enurezis.

 7. Părinţii pot fi reticenţi în a cere sfatul medicului în privinţa enurezisului

  Părinții pot fi reticenţi în a cere sfatul medicului în privinţa enurezisului, până la o vârstă foarte târzie, dar dacă enurezisul este tratat precoce, acesta este mai puţin probabil să continue în copilărie şi adolescenţă.

 8. Producţia de urină din timpul nopţii este controlată de un hormon din organism numit vasopresină

  Producţia de urină din timpul nopţii este controlată de un hormon din organism numit vasopresină. Dacă nu este secretată suficientă vasopresină pe timpul nopţii, aceasta poate conduce la apariţia enurezisului.

 9. Există mai multe opţiuni de tratament pentru Enurezis

  Există mai multe opțiuni de tratament pentru Enurezis, iar medicul dumneavoastră vă poate ghida pentru a alege cel mai bun tratament pentru copilul dumneavoastră.